top of page

XERRADES

Ilustración_sin_título.png

Divendres 5 de Juliol
DHub - Disseny Hub Barcelona.
Irena Sendler, 1 - 08018 Barcelona

17:30

L'eco transformador de la fusta

Amb Manuel Gayete.

 

A la cruïlla entre ofici i ecologia dins del món de la fusteria, en Manu ens compartirà perquè l'"ecològic" ha perdut la seva autenticitat. Explorarem la diferència crucial entre un taller genuí i una tendència del mercat.

Parlarem del que implica apostar i ser pioner en valors ecològics en l'ofici. Identificarem errors comuns que moltes de nosaltres cometem en aquest camp, i també què ha significat no tenir una competència directa. Veurem com aprofitar les etiquetes comercials i generar autoritat en el sector.

Screenshot 2024-01-26 at 19.37.46.png

Amb Israel Martín.

Israel Martín (La cabra en la escalera) és un pioner del treball contemporani amb eines manuals. Escriu regularmentarticles per a la revista britànica Furniture & Cabinetmaking i ofereix formació en el seu taller de Borleña, Cantàbria.

 

En aquesta xerrada ens parlarà del procés de disseny dels mobles quan es construeixen de manera artesanal i fent servir únicament eines manuals. També de la seva trajectòria des dels seus inicis al taller de Garrett Hack fins a dia d'avui, així com de la seva visió de l'ofici.

El disseny de mobles de construcció artesanal

18:00

_MG_0379_edited.jpg

En Vasko Sotirov és un autor reconegut en l'escena de l'ebenisteria per la qualitat dels seus acabats, la nitidesa dels seus dissenys i un caràcter propi i singular. Assistirem a una introducció en primera persona de la seva obra, dels seus interessos  i de la seva trajectòria.

Vasko Sotirov:
un referent en l'ebenisteria contemporània italiana

19:00

Screenshot 2024-01-26 at 19.55.45.png

L'ofici de fuster a partir del
Llibre de Passanties de Barcelona

19:30

Amb Mónica Piera.

La curiositat i l'atzar van permetre descobrir el Llibre de passanties dels mestres fusters començant en lo any 1778, que han conservat durant generacions els confrares mestres fusters de Barcelona.

És una obra amb informació cabdal per conèixer els treballs de fusta de finals del segle XVIII i principis del XIX, així com el funcionament dels tallers, ja que recull els dibuixos realitzats pels aspirants a exercir de fuster.


A la conferència analitzarem l'obra i reflexionarem sobre la vigència de les propostes.

Screenshot 2024-01-26 at 19.59.52.png
bottom of page