top of page

PARTICIPANTS

_VSK3737.jpg

Vasko Sotirov

Itàlia

​És un ebenista especialitzat en feina molt detallada que té l'objectiu últim de transformar les emocions dels seus clients en objectes físics.

 • Web
 • Instagram
Ilustración_sin_título.png
bernwoodcarvings.jpg

Monica Piera

Barcelona

Presidenta de l'AEM. Doctora en Història de l'Art per la UB i diplomada a Sothebys, Londres.

Membre del Comitè internacional de selecció de peces de TEFAF, Maastricht i Acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

És especialista en història del moble i exerceix com a professional autònoma com investigadora, assessora de col·leccions, comissària d'exposicions i conferenciant. Destaquen les seves aportacions en revistes científiques i llibres monogràfics, en especial les referents al moble català.

Com a assessora treballa pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona i la Fundació Ramón Pla Armengol i altres centres amb patrimoni de mobiliari.

 • Web
 • Instagram
MPieraMiquel.jpg

Hernán Costa

Argentina

Luthier, ebenista, fabricant d'eines i formador. És una de les figures amb més projecció en el món de l'ebenisteria artesanal en parla hispana. Va ser premiat al concurs "Mi oficio. Mihistoria" organitzat pel Comité Colbert, UNESCO y el Sistema Federal de Medios y Contenidos Públicos de la República Argentina.

 • Web
 • Instagram
Hernan Costa 3_edited.jpg
Screenshot 2024-01-15 at 18.24.17.png

Julia Fritz

Düsseldorf / Barcelona

Ebenista y marquetera. Crea mobles i quadres amb marqueteria geomètrica. També realitza projectes per encàrrec i restauració de peces. Actualment estudia un màster en Decoració d'Interiors a l'escola Labasad a Barcelona.

 • Web

Andrea Cortés

Barcelona

Artesana de la fusta i professora.

Fabricant de mobiliari i objectes fent servri principalment tècniques "Slöjd" amb eines manuals i fusta verda.

 • Web
 • Instagram
IMG_3069.jpg
Guillermo_Rodriguez_barcelona-Baja-001.jpg

Beatriz Zuazo

Barcelona

Ebenista especialitzada en marqueteria.

Utilitza la marqueteria com a mitjà d'expressió, així com per a dotar les seves peces de personalitat i caràcter.

Imparteix classes d'enxapat i marqueteria al seu taller de Barcelona.

 • Web
 • Instagram
bernwoodcarvings.jpg

Roger Pascual

Barcelona

Mestre Artesà torner i formador.
 

És un enamorat de les eines i sempre s’ha interessat per aprendre diferents tècniques de treball amb materials i utillatges diversos. Assisteix periòdicament a tot tipus d’esdeveniments nacionals i internacionals relacionats amb el món de la torneria en fusta, algunes vegades en qualitat de ‘demostrador’.

Ha estudiat amb diferents mestres i diferents escoles tant a Espanya com a França.

 • Web
 • Instagram
Foto perfil_edited.jpg

Manuel Gayete

Tremp

Manuel Gayete és un referent destacat en l'àmbit de la fusteria ecològica. Fundador de Biofusteria, un projecte de fusteria ubicat a la província de Lleida.

El seu taller ha evolucionat cap a un espai on, a més de produir mobiliari i finestres, també imparteix formacions, investiga amb materials i experimenta amb tractaments naturals per a la fusta. 

Actualment, ha creat nous projectes que inclouen la gestió forestal regenerativa a nivell local.

 • Web
IMG Manu 24 LO.jpg
IMG_3069.jpg
p.jpg

Joana Garganté

Sant Cugat del Vallès

Artesana i dissenyadora especialitzada en la creació de mobles i objectes que combinen tècniques tradicionals d'ebenisteria i l'art de teixir amb telers.

El resultat són objectes i mobles que busquen acompanyar l'usuari i les futures generacions amb calidesa, senzillesa, funcionalitat i afecte.

 • Web
bernwoodcarvings.jpg

Jordi Cuenca

Terrassa

Dissenya i elabora mobiliari contemporani a ma. Creu profundament en el poder perdurable de la simplicitat. Combinant curosament l'estètica, funcionalitat i comoditat, persegueix formes que perdurin en el temps i s'integrin armoniosament en diversos entorns i estils de vida.

 • Web
 • Instagram
JC - Profile_edited.jpg
bernwoodcarvings.jpg
4587 WHITE Bernat [CRA] 041 LOW RES.jpg

Bernat Mercader

Barcelona

Especialista en chip carving i talla en relleu. Combina patrons i estils per crear peces amb un estil propi. Col·labora amb altres autors i imparteix formacions arreu.

 • Web
 • Instagram

Mike Hausmann

Barcelona

Enginyer de formació, als 24 anys va cambiar de professió i endinsar-se al mon de la fusta. Ha treballat al sector del disseny de producte i actualment te el taller al barri de Gràcia.

Produeix peces de mobiliari per a clients particulars i empreses tant a nivell nacional com internacional. 

 • Web
 • Instagram
Mike_Color_Crop.jpg
Guillermo_Rodriguez_expo-fustival-8.jpg

Guillermo Rodríguez

Granada

Des de fa anys, treballa en la creació de mobles, caixes i joiers de disseny propi en fusta massissa. Conceb cada peça com una obra singular. La funció, la forma i la inquietud personal per una creació bella, equilibrada i amb caràcter propi són sembre presents.

Segueix una línia de treball pausada i curosa en la que s'estableix una rel·lació íntima i propera amb cada detall. Al taller, les eines manuals son les protagonistes. Els encaixos de les peces, realitzats amb tècniques tradicionals i contemporànies, es caracteritzen per la resistència i la durabilitat.

 • Web
 • Instagram

Israel Martín

Cantabria

També conegut com La Cabra en la Escalera, l'Israel està especialitzat amb la construcció de mobiliari utilitzant exclusivament eines manuals. A més de la producció dels seus dissenys, també imparteix formació i contribueix de manera habitual a la revista Furniture & Cabinetmaking.

 • Web
 • Instagram
_MG_0379_edited.jpg

ORGANITZACIÓ

Germán Peraire

Direcció

Manresa

Ebenista i formador. S'ha especialitzat en l'estudi de les tècniques tradicionals d'ebenisteria a Europa, especialment França i Regne Unit.

 

Imparteix formació en ebenisteria artesanal a alumnat d'arreu del món de forma continuada al seu taller al Bages i a través de la seva plataforma The Wood Experience. També investiga solucions constructives a través de la creació de peces úniques i encàrrecs.

Escriu de forma regular per la revista britànica Furniture & Cabinetmaking.

 • Web
 • ca241b8daf67ebf7f2d902104620d3f4
_DSC6908.JPG
bernwoodcarvings.jpg
594A2642crop_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

foto: sandraraez.com

Xènia Garrofé

Disseny web i xarxes socials

Lleida

Va estudiar Biologia a la UB, es va doctorar en Farmacologia Molecular a la UdL i actualment exerceix de professora i coordinadora de Batxillerat a Joviat.

 

També pinta aquarel·les i ha participat en el disseny de la marqueteria d'algunes peces de Germán Peraire. 

 

S'encarrega de la comunicació gràfica, disseny web i xarxes socials del Fustival.

 • Instagram
 • ca241b8daf67ebf7f2d902104620d3f4
bernwoodcarvings.jpg

Associació per a l'estudi del moble

Coorganització de les xerrades

Barcelona

L'Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) és una entitat privada sense ànim de lucre que neix el 2004. Es dedica a la investigació, la formació i la salvaguarda del moble antic i contemporani, que emmarca la seva activitat d’acord amb diversos valors com són la sostenibilitat, la responsabilitat social, la igualtat de gènere, la cultura de la pau i la professionalitat.

El seu afany per a la divulgació del moble antic i contemporani els ha dut a crear i desenvolupar projectes culturals vinculats al moble. Igualment, han promogut i organitzat nombroses activitats on han participat importants especialistes del sector, en l’àmbit nacional i internacional. Tanmateix, han col·laborat en diversos projectes impulsats per altres entitats.

 • Web
 • Instagram
logo20anysAEM.png
Screenshot 2021-11-06 at 19.34.44.png

Jorge Centurión
Andrea Cortés
Mike Hausmann
Juan Bosco
Bernat Mercader

Organització i suport logístic

Sense ells, el Fustival no seria possible. Ens cedeixen els seus espais, les eines, la logística i vetllen perquè tots ens trobem ben acollits.

20240107_140639_HDR_edited.jpg
bottom of page