Monica Piera
Barcelona
Presidenta de l'AEM. Doctora en Història de l'Art per la UB i diplomada a Sothebys, Londres.
Membre del Comitè internacional de selecció de peces de TEFAF, Maastricht i Acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
És especialista en història del moble i exerceix com a professional autònoma com investigadora, assessora de col·leccions, comissària d'exposicions i conferenciant. Destaquen les seves aportacions en revistes científiques i llibres monogràfics, en especial les referents al moble català.
Com a assessora treballa pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona i la Fundació Ramón Pla Armengol i altres centres amb patrimoni de mobiliari.
Hernán Costa
Argentina
Luthier, ebenista, fabricant d'eines i formador. És una de les figures amb més projecció en el món de l'ebenisteria artesanal en parla hispana. Va ser premiat al concurs "Mi oficio. Mihistoria" organitzat pel Comité Colbert, UNESCO y el Sistema Federal de Medios y Contenidos Públicos de la República Argentina.
Roger Pascual
Barcelona
Mestre Artesà torner i formador.
És un enamorat de les eines i sempre s’ha interessat per aprendre diferents tècniques de treball amb materials i utillatges diversos. Assisteix periòdicament a tot tipus d’esdeveniments nacionals i internacionals relacionats amb el món de la torneria en fusta, algunes vegades en qualitat de ‘demostrador’.
Ha estudiat amb diferents mestres i diferents escoles tant a Espanya com a França.
Manuel Gayete
Tremp
Manuel Gayete és un referent destacat en l'àmbit de la fusteria ecològica. Fundador de Biofusteria, un projecte de fusteria ubicat a la província de Lleida.
El seu taller ha evolucionat cap a un espai on, a més de produir mobiliari i finestres, també imparteix formacions, investiga amb materials i experimenta amb tractaments naturals per a la fusta.
Actualment, ha creat nous projectes que inclouen la gestió forestal regenerativa a nivell local.
Joana Garganté
Sant Cugat del Vallès
Artesana i dissenyadora especialitzada en la creació de mobles i objectes que combinen tècniques tradicionals d'ebenisteria i l'art de teixir amb telers.
El resultat són objectes i mobles que busquen acompanyar l'usuari i les futures generacions amb calidesa, senzillesa, funcionalitat i afecte.
Mike Hausmann
Barcelona
Enginyer de formació, als 24 anys va cambiar de professió i endinsar-se al mon de la fusta. Ha treballat al sector del disseny de producte i actualment te el taller al barri de Gràcia.
Produeix peces de mobiliari per a clients particulars i empreses tant a nivell nacional com internacional.
Guillermo Rodríguez
Granada
Des de fa anys, treballa en la creació de mobles, caixes i joiers de disseny propi en fusta massissa. Conceb cada peça com una obra singular. La funció, la forma i la inquietud personal per una creació bella, equilibrada i amb caràcter propi són sembre presents.
Segueix una línia de treball pausada i curosa en la que s'estableix una rel·lació íntima i propera amb cada detall. Al taller, les eines manuals son les protagonistes. Els encaixos de les peces, realitzats amb tècniques tradicionals i contemporànies, es caracteritzen per la resistència i la durabilitat.
Israel Martín
Cantabria
També conegut com La Cabra en la Escalera, l'Israel està especialitzat amb la construcció de mobiliari utilitzant exclusivament eines manuals. A més de la producció dels seus dissenys, també imparteix formació i contribueix de manera habitual a la revista Furniture & Cabinetmaking.
ORGANITZACIÓ
Germán Peraire
Direcció
Manresa
Ebenista i formador. S'ha especialitzat en l'estudi de les tècniques tradicionals d'ebenisteria a Europa, especialment França i Regne Unit.
Imparteix formació en ebenisteria artesanal a alumnat d'arreu del món de forma continuada al seu taller al Bages i a través de la seva plataforma The Wood Experience. També investiga solucions constructives a través de la creació de peces úniques i encàrrecs.
Escriu de forma regular per la revista britànica Furniture & Cabinetmaking.
foto: sandraraez.com
Xènia Garrofé
Disseny web i xarxes socials
Lleida
Va estudiar Biologia a la UB, es va doctorar en Farmacologia Molecular a la UdL i actualment exerceix de professora i coordinadora de Batxillerat a Joviat.
També pinta aquarel·les i ha participat en el disseny de la marqueteria d'algunes peces de Germán Peraire.
S'encarrega de la comunicació gràfica, disseny web i xarxes socials del Fustival.
Associació per a l'estudi del moble
Coorganització de les xerrades
Barcelona
L'Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) és una entitat privada sense ànim de lucre que neix el 2004. Es dedica a la investigació, la formació i la salvaguarda del moble antic i contemporani, que emmarca la seva activitat d’acord amb diversos valors com són la sostenibilitat, la responsabilitat social, la igualtat de gènere, la cultura de la pau i la professionalitat.
El seu afany per a la divulgació del moble antic i contemporani els ha dut a crear i desenvolupar projectes culturals vinculats al moble. Igualment, han promogut i organitzat nombroses activitats on han participat importants especialistes del sector, en l’àmbit nacional i internacional. Tanmateix, han col·laborat en diversos projectes impulsats per altres entitats.
Jorge Centurión
Andrea Cortés
Mike Hausmann
Juan Bosco
Bernat Mercader
Organització i suport logístic
Sense ells, el Fustival no seria possible. Ens cedeixen els seus espais, les eines, la logística i vetllen perquè tots ens trobem ben acollits.